Rekta Ligno

Rekta Ligno is een eenmanszaak van Eddy ten Wolde in Kalmthout, België. Het bedrijf is opgericht in de loop van het jaar 2016 met als doel objecten te ontwerpen en te construeren die door hun vorm of toepassing uitdagend zijn om te realiseren. Werken met hout doe ik al vanaf dat ik heel jong was. De skills en vaardigheden zijn toegenomen tijdens renovatie projecten in eigen huis.

Diverse werkzaamheden waar nauwkeurigheid een rol speelt kwamen aan bod, zoals deuren afhangen, zolder aftimmeren, houten vloeren plaatsen, kozijnen vernieuwen etc. Hierbij stond mij een perfecte afwerking met mooie materialen voor ogen. Daarnaast heb ik diverse meubels en interieur-elementen voor eigen gebruik gerealiseerd. Bruikbare en fraaie objecten produceren met mooie stukken hout werd na de aanschaf in 2016 van een freestafel met een professionele Trend freesmachine mogelijk.

Streven naar perfectie tijdens het proces van ontwerp naar resultaat is hierbij steeds uitgangspunt gebleven. Ondertussen is, na de aanschaf van een DeWalt zaagtafel in 2018, de werkplaats zodanig ingericht dat het mogelijk is geworden om maatwerk in opdracht te realiseren.